Reacties

“Heerlijk, zo’n positief ingestelde, niet oordelende juf. Iedereen is goed zoals ie is, maar kan er misschien nog wel iets bij leren wat hij of zij moeilijk vindt.”

Sandra, moeder van J.

“Voor onze destijds 8 jarige dochter hebben we de cursus druppel en kiezel gekozen om haar handvaten te kunnen bieden om in het dagelijkse leven met mogelijke onzekerheden die op haar pad komen, om te kunnen gaan. Ze heeft de cursus heel leuk gevonden en heeft echt genoten van de diverse rollenspellen. En dat gecombineerd met enkele belangrijke levenslessen. Een betere combinatie bestaat niet.”

Marion N

“Sem heeft afgelopen voorjaar bij jou de weerbaarheidstraining gevolgd (6-9 jaar). Het gaat goed met hem. De reden dat we hem hadden opgegeven was om de weerbaarheid wat verder te versterken en problemen voor te zijn. Dus meer in preventieve zin. De training heeft in onze ogen zeker zin gehad als je het vanuit dat perspectief bekijkt. Ik was erg blij met jouw benadering, die sloot goed aan bij hoe wij ‘in het leven willen staan’ . Luisteren naar je lijf zonder zweverig te zijn, met oog voor relatie tussen lichaam en psyche. Vooral de fysieke benadering vond ik een sterk punt; niet praten (cognitief) maar ervaren en doen!”

Kristel

“Na elke les kregen we de evaluatie van Michaële en die bespraken we met hem. Thuis herinnerden wij hem af en toe aan de tips en de adviezen die hij geleerd had. Na een tijdje ging het al vanzelf!
De trainingen hebben hem meer zelfvertrouwen en zekerheid gebracht. Ook zit hij weer lekker in zijn vel, is hij gelukkig. Hij is veranderd in een hele positieve manier! Hij doet z’n eigen ding en weet waar zijn weg nu is. En mocht hij toch nog een keertje gepest worden, weet hij nu wat hij moet doen.

Daarnaast weet hij nu ook dat hij niet de enige is, er zijn meer kinderen die het niet zo goed weten. 
Conclusie: de trainingen hebben onze zoon op de juiste weg geholpen (ons ook) en hij is weer vol vertrouwen !!”

Ouder

“Voor mijn dochter heeft de zelfredzaamheid training rots en water veel verandering gebracht. Hierdoor is ze veel zelfverzekerder geworden en durft ze ook vaker nee te zeggen en meer van af te praten. Ze maakt ook beter en sneller vriendjes als voorheen. Ze is veel opener geworden en ook veel vrolijker. Dus al bij al heeft ze er veel aan gehad. “

Thea H.

“Onze (…) heeft bij jou zo’n dikke 2 jaar geleden de cursus gedaan, hij is daarin en daarna flink gegroeid in z/n soc/em. ontwikkeling. Mooi om te zien hoe hij ook de dingen die hij geleerd heeft in de praktijk toepast: stevig staan, nee durven zeggen enz. 

Laatst had z’n broertje moeite met “nee” zeggen, toen zei (…) meteen: Dan kan hij naar Michaële gaan om de cursus te doen. (…) is nog steeds flink beinvloedbaar door zijn omgeving, maar staat nu een stuk steviger in z’n schoenen….  Bedank daarvoor.”

Suzanne

“Michaële laat de kinderen in hun waarde. Bij Niels is het zelfvertrouwen er wel door gegroeid. Vooral de prestatie met het plankje doorslaan!” Reactie van Niels zelf: “Goeie oefeningen en ik voelde me er op mijn gemak!”

“Ik vond het geweldig wat je met de kinderen deed en hoe je dit aanpakte.”

Bianca

“Wij hebben met onze zoon heel veel baat gehad met jouw training. Hij zat in een vicieuze cirkel waar hij niet uitkwam. Is daardoor van school gewisseld, en ook daar bleef hij in eerste instantie heel veel moeite hebben om met bepaalde situaties om te gaan. We hebben toen een training samen gedaan bij jou en ik moet zeggen dat hij zichzelf nu heel goed in handen heeft. Hij weet hoe hij in bepaalde situaties zijn gevoel moet uiten, hoe hij naar anderen een reactie moet geven en niet gelijk kwaad hoeft te worden als anderen iets negatiefs over hem zeggen. Toen hij merkte dat hij daar mee om kon gaan op een goede manier werd het gelijk een veel rustiger kind. Hij vond het fijn om zelf de controle te hebben in bepaalde situaties. Hij is nu veel zelfverzekerder dankzij jou training.”

Ouder

“Onze zoon (6 jaar) heeft een weerbaarheidstraining gevolgd bij Michaële. Hij had minder zelfvertrouwen doordat hij gepest werd op school. Ook voelde hij zich onzeker en ongelukkig, een periode wilde hij niet meer naar school. Hij heeft de trainingen gevolgd en elke les werd wel duidelijk dat dit een goede stap is geweest voor hem!”

Ouder