Nieuwe training

SOCIALE WEERBAARHEIDSTRAINING

De volgende training in Nijmegen voor kinderen van 9 t/m 12  staat op de planning voor najaar 2023 starten. Houd de site in de gaten of stuur een mail via contact om op de hoogte te blijven.

In de zes bijeenkomsten van anderhalf uur, vol met leerzame en leuke oefeningen, leer je bij jezelf te blijven, je sterker te voelen, waardoor je sterker durft te doén. Ook wordt aandacht besteed aan rollenspellen met pestsituaties. De bijeenkomsten worden afgesloten met het doorslaan van een plankje. Zie verder bij Inhoud van de training.

Na elke bijeenkomst krijgt u een verslagje, waarin de oefeningen worden uitgelegd. Zo blijft u goed op de hoogte en kunt u thuis refereren aan geoefende vaardigheden, waardoor deze beter beklijven.

Er is geen intake-gesprek, maar mocht u twijfelen of de training juist is voor uw kind, dan kunt u contact opnemen. We kijken dan samen of het aanbod passend is bij uw vraag. Na aanmelding volgt een intakeformulier.

Wilt u uw kind opgeven voor een training, laat me dit dan weten via deze site. Ik stuur vervolgens een inschrijfformulier welke u ingevuld retour kunt mailen. De inschrijving is dan definitief en uw kind is verzekerd van een plek.

BEGELEIDING VAN KLEUTERS (GROEP 1/2) MET HUN OUDERS

Ook tot de mogelijkheden behoort het volgen van een kleuter/oudertraining. Met behulp van leuke poppen (Poppie Baasje, Poppie Mee, Poppie Tegen en Pop Verlegen) oefenen we een aantal sociale situaties waarmee het kind leert om te gaan. Ouders zijn ook aanwezig zodat zij hun kind kunnen herinneren aan deze lessen. Alles gebeurt op een speelse manier, die de kinderen aanspreekt. Deze lessen heb ik jaren gegeven in groep 1/2 van Basisschool de Horizon in Sevenum.  Heeft u interesse in de kleuter/oudertraining, dan kunt u dit kenbaar maken via contact. U wordt dan op de hoogte gehouden van de startdatum.

TRAININGEN EN WORKSHOPS ALGEMEEN

Verder is er mogelijkheid tot workshops en trainingen in regio Noord-Limburg en Malden. Bij voldoende aanmeldingen is een nadere datum te bepalen. Het is dus de moeite waard om contact op te nemen als bovengenoemde data en locatie een probleem opleveren.