De trainingen

 

Elk schooljaar vindt een aantal particuliere trainingen plaats in Horst. Kinderen uit de regio Horst/ Venray/Venlo doen hieraan mee.

Er zijn te veel kinderen die niet lekker in hun vel zitten. Onzeker zijn, gepest worden, pesten. Kinderen die graag willen leren hoe ze zich sterker moeten voelen, zonder daarbij hun handen te gebruiken. Ouders die ondanks hun inspanningen niet weten hoe ze hun kind kunnen helpen. Misschien zelfs zich machteloos voelen. Dan is het tijd voor begeleiding. Een training. Een gesprek. Wat maar nodig is om het kind zich fijner te laten voelen. Te laten zijn wie het is, verlegen of uitbundig, zolang het maar weet: ik ben goed zoals ik ben, ik mag verlegen zijn, zolang ik maar geen dingen laat gebeuren die ik niet wil. Ik mag uitbundig zijn, zolang ik ook rekening houd met anderen, ik mag zijn wie ik ben: Dit ben ik!

De kinderen die naar de trainingen komen zijn heel divers. Ze voelen zich onzeker of ongemakkelijk in de omgang met anderen. Durven nauwelijks een eigen mening te geven of voor zichzelf op te komen en zouden wel wat extra zelfvertrouwen kunnen gebruiken. Andere kinderen staan juist veel op de voorgrond en hebben moeite rekening met anderen te houden. Het kan zijn dat het kind wel veel zelfvertrouwen heeft, maar nog weinig vaardigheden in het omgaan met andere mensen. Het kan echter ook een uitingsvorm zijn van onzekerheid; het ene kind wordt stil, het andere speelt de clown.

Voordat het een last voor het kind wordt, kan het op een laagdrempelige manier ondersteuning krijgen in het leren kennen van zichzelf, zijn gedrag, zijn gevoel en het omgaan met elkaar. Een training waar het kind zijn leven lang wat mee kan!